čtvrtek 9. srpna 2012

5 návrhů jak VŠE může získat víc peněz do rozpočtu


Ne tohle opravdu není pobočka České spořitelny, která jen tak mimochodem vyučuje ekonomii. Jedná se o hlavní vchod do nejnovější (Rajské) budovy VŠE. Každý soudný člověk uzná, že z estetického hlediska se jedná o naprostou prasárnu. Ale co z jiných hledisek? Vždyť je přece super, že první věc po vstupu do mé Alma mater si můžu vybrat prachy, nebo založit kontokorent... A těch pár poutačů na budově? Čert to vem - jsme přece ekonomové a dokud ČS sype cash, tak ať tam klidně má těch poutačů 10.

Mám tak pro VŠE 5 konkrétních návrhů ve shodě s její filosofií.

  1. Zbourat sochu Winstona Churchilla a místo ní vybudovat ČEZ Point 
  2. Přejmenovat jednotlivé předměty po vzoru fotbalových arén, navrhuju např. Vodafone Účetnictví 2; ČSOB Finanční teorie; či Škoda Auto Filosofie pro ekonomy.
  3. U hlavního vchodu do Staré budovy udělat stálou pobočku OVB a za každé tři nové smlouvy pojišťenců (chápej členů rodiny), které student přinese, by ráno mohl dostat kafe zdarma. Chápu, není to tak atraktivní vchod jako tepna mezi Vinohrady a Žižkovem, ale tu už má rezervovanou Česká spořitelna.
  4. V noci, kdy není budova využívána, natáčet porno seriál Naughty Economics (casting by mohl probíhat o přestávkách přes den)
  5. Místo jedné z aul na férovku udělat McDonalds nebo Tesco - studenti už se někam vlezou a v konečnym důsledku za pronájem vyděláme víc, než je cash za studenty

Žádné komentáře:

Okomentovat