pondělí 26. prosince 2011

Marvel vs. Zkoušky

Ve zkouškovém období, kdy musí být veškerá intelektuální kapacita mozku využita na čtení potřebné literatury a psaní méně potřebných esejů, přichází čas na "jednodušší" filmy.)

Posledníma dvěma jsou X-Men: first class a Thor. Zatímco Xmeni lehce pozitivně překvapili (včetně epic scény s Hugh Jackman.)), pak Thor mě nadchl natolik, že si to musím zaznamenat. Řeč je samozřejmě o vizuální stránce filmu (o příběh zde opravdu nejde.)), konkrétně o zpracování Asgardu, Jotunheimu a závěrečných titulků (lehce evokujících "National Geographic" záběry z Malickova Stromu Života). Radost pohledět a důkaz, že filmový průmysl si s krizí lámat hlavu nemusí (Thor vydělal cca 300 mil. USD http://www.imdb.com/title/tt0800369/).

Ten hlavní komiksový blockbuster nás však čeká až v příštím roce. Ano přesně tak, ten druh filmu u kterého vám popcorn odpadá od úst a velká (ta největší) cola nestíhá uhasit žár vaší fascinace. The Avengers http://www.csfd.cz/film/241997-mstitele/videa/.)) Přesně ten druh ptákoviny na kterou člověk prostě musí jít.



PS. Z komiksáků u mě pořád suverénně vede Sin City (na dvojce se bohužel ještě nezačlo pracovat)

Žádné komentáře:

Okomentovat