středa 14. března 2012

Chtěl bych být kadeřníkem...

...a nejlíp někde poblíž Soulu nebo Tokya.
K týhle úvaze mě přimělo shlédnutí bezmála 4 minutový reklamy na štěstí v podání jihokorejský skupiny BigBang.

Kromě kadeřníků se v tamních končinách daří především tanečním choreografům. Důkazem nejsou jen kluci z BigBangu performující svůj taneček uprostřed nejdrsnější části Brooklynu, ale např. nejúspěšnější japonská kapela roku 2011 - Girls Generation.

Nejúspěšnější japonské kapely se rádi inspirují zámořským trhem. Nádech produktovosti je zde však zahalen pod závojem naivity, která je v konečnym důsledku tak vtipná, že video prostě musíte dokoukat. Klony jsou tak pro mě zajímavější než "originály" typu Pussycat dolls a problém s vlastní identitou očividně nemají. To např. nejlepší japonský rapper dle MTV za rok 2011 Seeda má bohužel problém nejen s ní.

Asijskou exkurzi jsem chtěl ukončit nějakou peckou od nejlepšího čínského producenta, zpěváka a autora nejlepšího alba roku 2011 Li Jiana, ale asi neumim vyhledávat na youtube. Neblokuje náhodou tamní vláda youtube? Jedinou pecku co jsem od této ikony našel je Blooming z roku 2009 (doufám že si mě za to nevyhledá čínská ambasáda.))

A tím končí exkurze.
Nezná někdo nějaký aktuální geniální, šílený nebo šíleně geniální nebo geniálně šílený videa z asijský scény? Sem s nima...

4 komentáře:

  1. tohle je celkam znamy, ale pobavi me vzdycky: http://www.youtube.com/watch?v=Aj7f3B1VCYM&fb_source=message

    OdpovědětVymazat
  2. ten rozhodci.))) vony i samotny reklamy jsou docela nadcas.))
    http://www.youtube.com/watch?v=W0X0cmQAdSE&feature=related

    OdpovědětVymazat
  3. Jedno představeni z finále StarCraft2 ligy v Jizni Koreji:)

    School girls a ruce plne animace!!

    http://www.youtube.com/watch?v=sZRqRWV2ukg

    OdpovědětVymazat
  4. finále StarCraft2 ligy.))) Myslim, ze nemame absolutne poneti co vsechno se deje v Japonsku/Koreji atd..) cas na levneletenky.cz.)

    OdpovědětVymazat