neděle 4. března 2012

Tour de FSV - profil etap

Fakulta sociálních věd UK je určitě bezva škola. V době kdy je nejvíce kritizována masovost a hromadné nabírání studentů za účelem jejich zpoplatnění (stát platí za hlavu) vás FSV naprosto systémově a v několika etapách donutí rozmyslet si, abyste podali přihlášku právě na ni. Fakt, že FSV své potenciální studenty chce už při podávání přihlášky vyzkoušet ze znalostí historie a historických postupů je chválihodný, zároveň však úsměvný a zaznamenáníhodný:
  1. Exkurz do historie startuje po vyplnění elektronické přihlášky, kdy zjistíte, že přihláška nelze zaplatit skrze elektronické bankovnictví - vítejte v 21. století (ostatně samostatná elektronická přihláška slouží primárně k tomu, abyste si ji mohli vytisknout do papírové podoby)
  2. V ceně přihlášky je zahrnut i výlet do historických institucí, typu Česká Pošta, na jejímž Checkpointu se dozvíte, že úřední potvrzení vysokoškolského diplomu vám může poskytnout pouze notář (pravděpodobně kvůli plastickému razítku.))
  3. Ok, na internetu vyhledáte nejbližší notáře a vyrazíte do útrob Prahy. Pokud narazíte na oněch adresách na zvonek s popisem notářství, avšak nikdo vám neotevře, nebuďte překvapeni, nejedná se o výjimečnou situaci. Náhodný obyvatel domu vám vysvětlí, že notář už zde pár let nesídlí.
  4. Po zdárné návštěvě jiného notáře vás čeká návrat na Českou Poštu. Při troše štěstí a velkému nedostatku času to bude pošta hlavní v Jindřišské ulici. Kolem sedmé hodiny večerní je v této kolosální hale větší frmol než v pátek odpoledne na hlavním nádraží. A tomu odpovídá i číslo na vašem lístečku.)
  5. A už se to blíží! Složenka vyplněná, přihláška vyplněná, notářské razítko uděleno, adresa napsána - nastává okamžik pravdy a ... A poštovní úřednice nezklame - na složence je variabilní symbol vyplněn s jedním prázdným políčkem na pravé straně. Místo proškrtnutí políčka, následuje krásně úřednické řešení: "Tady máte novou složenku, vemte si nové číslo a přijďte znovu."
  6. Pokud si ani v tomto okamžiku nerozmyslíte podání přihlášky, pak při vytažení lístku s číslem 100 (když na tabuli je 057) už máte opravdu na kahánku. Položený blok na vyplňovacím stolku vás však uklidní, jelikož zjistíte, že v nastalé situaci se nenacházíte samotní a že předešlými etapami si prošlo pravděpodobně více studentů.) (viz. obrázek)

Je 29.2. 19:13 a v sedmé etapě se už jen usmíváte.)

Žádné komentáře:

Okomentovat