pátek 13. ledna 2012

První věc po probuzení

Sám sebe chápu jako průměrného (ve smyslu lidství) člověka, proto se na svých vlastních návycích snažím studovat chování společnosti (jak naivní:)). Dnes mne na základě příspěvku Setha Godina napadla otázka "Jakou věc nejčastěji člověk vykoná po probuzení?", a následně: jakým směrem se u mne mění návyky po probuzení. Zjištění je hrozivé:

0-15 let: SNÍDANĚ. Na základní škole se jednalo pravděpodobně o jedinou pozitivní událost, jež stojí mezi spánkem a koncem školy.
15-18 let HYGIENA. Na střední škole jsem ve prospěch spánku vyškrtl snídani a svou aktivitu omezil pouze na základní hygienu.
18-doposud: POČÍTAČ. S vysokou školou paradoxně přišlo více "after-waking up" času (na přednášky od 7:30 by chodil jen blázen), bohužel však vznikl, ten nejhorší návyk: zapnutí počítače.

Pokud zachovám platnost výše zmíněného teorému aplikace vlastních návyků na většinovou společnost, pak dnes mladí lidé nejčastěji zapínají počítač v rozmezí 6.00 - 9.00. Pokud tedy chcete svou aktivitou (např. blogem, či statusem) někoho oslovit v prostředí internetu, pak nejvhodnějším časem je pondělí až pátek ve výše uvedeném časovém intervalu, zatím co nejhorším časem pátek a sobota večer, řekněme od 18.00.

Nemusím být "britský vědec" abych věděl, že počítač není po ránu to pravé ořechové. A jak tedy správně vstávat? Pomoct může článek 17 Ways To Wake Up Feeling Fresh In The Morning, z nichž je pro mne nejužitečnější rada číslo 17. Be grateful for not dying.)

Poznámka: tento příspěvek byl publikován v Pátek 18.21

Žádné komentáře:

Okomentovat