neděle 8. ledna 2012

Pronikavý pohled Jonase Kaufmanna


Today is the day – Koncert Jonase Kaufmanna v Praze! Ne snad že bych patřil mezi extrémní fanoušky opery, potažmo vážné hudby, ale dnešní koncert pro mne, a troufám si tvrdit i pro drtivou většinu Pražanů a jednu Plzeňačku, znamená významnou událost.

S dnešním dnem totiž končí (tedy alespoň doufám) masivní bannerová a citylightová reklamní kampaň, jež trvala dle mého hrubého odhadu neuvěřitelné 3 měsíce. Jonas se během ní stal jedním z nás. Jeho pronikavému pohledu člověk neunikl téměř na žádné tramvajové zastávce, či veřejných WC. Tak například před třemi dny jsem cestou z Karlova náměstí na Náměstí Míru napočítal hned 4 místa, na nichž nás Jonas zve na svůj koncert. Bohužel se mi nikde na internetu nepovedlo najít celkovou sumu, jež byla za kampaň utracena, ani počet míst na nichž se vyskytuje, a proto si do této chvíle nemohu vysvětlit její racionalitu. 

Co se mi podařilo zjistit je fakt, že poslední dvě vystoupení Jonase Kaufmanna v Praze od sebe nejsou vzdálena ani rok (únor 2011). Doufám tedy, že tentokrát si Jonas dopřeje trochu delší pauzu a my se s jeho kudrnatými vlasy v pražském veřejném prostoru nesetkáme minimálně celý rok 2012. A vůbec, trochu méně citylightů a pouličních reklam ve veřejném prostoru by Praze jen prospělo. Pořád platí, že ze všech evropských hlavních měst má Praha po Varšavě největší počet billboardů na obyvatele.

Billboardy u dálnice D1 v Praze. Ilustrační foto  


Žádné komentáře:

Okomentovat