pátek 3. února 2012

Proč mám rád VŠE




"To je opravdu škoda, že VŠE taky nepořádá podobný prezentace semestrálních prací a projektů. Ale je to logický, protože se většinou jedná o naprosto zbytečný powerpointový prezentace shromažďující a popisující data v horším případě z Wikipedie a v tom lepším z Outlooků světových organizací."  říkal jsem si onoho středečního odpoledne na výstavě Anastomosis v DOXu (která je mimochodem naprosto skvělá - zvlášť pro obyvatele Prahy). Postupem výstavy se mé úvahy dál a dál ubíraly směrem absolutního negativismu a vnitřního hanobení mé alma mater.

STOP.

Taková hrůza to snad nebyla ne? Člověk by neměl sám sobě nalhávat, že každá věc co dělá (např. vysoká škola) je skvělá a že ho čeká zářná budoucnost (od toho jsou kamarádi z jiných škol a příbuzní). Ale apriori dissovat každej aspekt výše zmíněný instituce je taky hloupost, a proto jsem se po tomto článku rozhodl o VŠE napsat i pár pozitivních řádků.

aneb 10 věcí co mám na VŠE rád...

  1. isis (+ veškerý byrokratický servis)
  2. letní posezení v akademickém klubu na terase
  3. možnost praktikovat šerm, Taiči a podobný sporty
  4. salát v menze do 10 dkg zadarmo
  5. možnost diverzifikovat neuspokojení z hlavní specializace vedlejškou
  6. předměty: Informace a fenomén myšlení; Regionalismus ve SE; Prezentace a komunikace informací; VizKom; Analýza trhu ICT
  7. možnost 5x neudělat finanční teorie a stejně dostudovat
  8. čistý záchody (pokud zrovna neúřaduje Lord Hoven)
  9. svobodu při sestavování rozvrhu... (ta se hodí zvlášť když se svůj hlavní jazyk musíte naučit v průběhu studia  a pak vše dohánět během jednoho semestru viz. obrázek)
  10. ...katedru románských jazyků (konkrétně všechny učitele Frj.))

Žádné komentáře:

Okomentovat